Οι πολίτες αποτιμούν διορισμούς Χριστοδουλίδη – Τα ευρήματα έρευνας της Cyprus Times

  • 12/03/2023
  • analyticacy
  • 1 min read

Η αποτίμηση των πολιτών για τους διορισμούς Χριστοδουλίδη και το πρώτο του Υπουργικό Συμβούλιο – Θετικό ή αρνητικό πρόσημο στις αποφάσεις του νέου Προέδρου; Αναλυτικά τα ευρήματα έρευνας που διενήργησε η Analytica Market Research με τη συμμετοχή 2529 ατόμων

Διάσταση απόψεων μεταξύ των πολιτών για την πρώτη πολιτική πράξη του Νίκου Χριστοδουλίδη, δηλαδή τον σχηματισμό της Κυβέρνησης του.

Έρευνα που διενήργησε η Analytica Market Research για λογαριασμό της Cyprus Times προς αξιολόγηση των διορισμών του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και τις προσωπικότητες που επέλεξε για το πρώτο του Υπουργικό Συμβούλιο, καταδεικνύει ότι οι πολίτες εμφανίζονται περίπου διχασμένοι επί του θέματος.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε την περίοδο 7 με 9 Μαρτίου και σε αυτή συμμετείχαν 2529 άτομα άνω των 18 ετών, μέσω διαδικτυακού ερωτηματολογίου.

Σε σχετική ερώτηση, οι συμμετέχοντες στην έρευνα, απάντησαν σε ποσοστό 39% ότι κρίνουν αρνητικά τους διορισμούς Χριστοδουλίδη, 33% ούτε θετικά ούτε αρνητικά και 27% απάντησαν ότι τους κρίνουν με θετικό πρόσημο.

Από τους 2529 συμμετέχοντες στην έρευνα, ποσοστό 55% απάντησε ότι στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών ψήφισε τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Ενδιαφέροντα ευρήματα καταγράφει η έρευνα σχετικά με το πόσοι εξ αυτών που τίμησαν με την ψήφο τους τον κ. Χριστοδουλίδη αποτιμούν θετικά τους διορισμούς του στο νέο υπουργικό.

Συγκεκριμένα από αυτούς, ποσοστό 42% αξιολογεί θετικά τους διορισμούς, 31% ούτε θετικά ούτε αρνητικά και ποσοστό 26% αρνητικά.

Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα ζητήθηκε να αξιολογήσουν τους διορισμούς Χριστοδουλίδη, δηλαδή την τοποθέτηση του κάθε προσώπου στη συγκεκριμένη θέση και σίγουρα όχι το ίδιο το πρόσωπο μιας και ακόμα δεν έχουν προλάβει να επιδείξουν έργο.

Στις πιο κάτω κάρτες αναλυτικά οι τοποθετήσεις των συμμετεχόντων στην έρευνα για κάθε μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου και τους δύο εκπροσώπους της Κυβέρνησης.

Όσον αφορά το σοβαρότερο ζήτημα που εκτιμούν οι συμμετέχοντες στην έρευνα ότι έχει να διαχειριστεί η νέα Κυβέρνηση, το Κυπριακό κατατάσσεται στην πρώτη θέση (40%), με σημαντική διαφορά από το Μεταναστευτικό και την Ακρίβεια που ακολουθούν με ποσοστό 26%. Στην τελευταία θέση κατατάσσουν οι συμμετέχοντες τα Εργασιακά θέματα που παραμένουν ανοικτά προς διαχείριση από τη νέα κυβέρνηση.

Δημογραφικά στοιχεία της έρευνας

Η Analytica Market Research υιοθετώντας την τάση που ακολουθείται διεθνώς στον τομέα των ερευνών, επεκτείνεται και στη διαδικτυακή ψηφοφορία, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένες, τελευταίας τεχνολογίας πλατφόρμες, που παρέχουν τη δυνατότητα ποιοτικών ελέγχων. Συγκεκριμένα, τα μέσα που έχει στη διάθεση της η ομάδα ερευνητών-στατιστικολόγων της Analytica Market Research παρέχουν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα διαγραφής πολλαπλών συμμετοχών, ενώ τα σύγχρονα συστήματα μπορούν να αναγνωρίσουν και πανομοιότυπες, ταυτόχρονες ενέργειες.

Two Full-Width Rows Example
The most contemporary and reliable Group
Media Research Technology Επικοινωνία

Copyright © 2022-2023 All rights reserved Powered by DigimaX Creative Studios