Με τις τσέπες άδειες… αδιαφορούν για όλα τα υπόλοιπα – «Βραχνάς» το ρεύμα. Τα ευρήματα έρευνας της Cyprus Times

  • 02/09/2022
  • analyticacy
  • 1 min read

Αδιαφορούν για οτιδήποτε άλλο, όσο οι τσέπες τους είναι άδειες – Απασχολεί έντονα τους πολίτες η ακρίβεια και τους ανησυχεί η επόμενη μέρα – Μεγαλύτερος βραχνάς το ρεύμα – Μόνο οι μισοί πήγαν φέτος διακοπές – Αναλυτικά τα ευρήματα έρευνας που διενήργησε η Analytica Market Research για λογαριασμό της Cyprus Times

Την μεγάλη ανησυχία των πολιτών για την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο και ειδικότερα την ακρίβεια, που τους τελευταίους μήνες έχει χτυπήσει «κόκκινο» καταδεικνύουν τα ευρήματα διαδικτυακής έρευνας που διενήργησε η Analytica Market Research για λογαριασμό της Cyprus Times, από τις 28 μέχρι τις 30 Αυγούστου 2022, με τη συμμετοχή πέραν των χιλίων ατόμων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ CYPRUS TIMES

Με τις τσέπες άδειες, όλα τα άλλα σε δεύτερη μοίρα

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα της έρευνας καταγράφουν την αδιαφορία των συμμετεχόντων για ότιδήποτε άλλο, από τις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές μέχρι το Εθνικό Θέμα, καταδεικνύοντας ότι τον πολίτη ενδιαφέρει περισσότερο τι συμβαίνει στο νοικοκυριό του και στην προκειμένη περίπτωση στην τσέπη του.

Στο ερώτημα «Τι απασχολεί τους πολίτες τη δεδομένη χρονική στιγμή» 80% απάντησε η Ακρίβεια, ενώ μόλις 4% απάντησε το Εθνικό Θέμα. Όσον αφορά τις Προεδρικές Εκλογές, με βάση τα ευρήματα, αυτές απασχολούν μόνο έναν στους χίλιους. Σημειώνεται πως σε προηγούμενη έρευνα της Analytica Market Research που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Cyprus Times τον Ιούνιο του τρέχοντος έτος, την ακρίβεια είχε ιεραρχήσει ως σημαντικότερο ζήτημα, ποσοστό 52% από όσους συμμετείχαν στην έρευνα.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα, κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα «Πως εκτιμούν ότι θα εξελιχθεί η οικονομική κατάσταση» με το 86% να εμφανίζεται απαισιόδοξο για το τι θα φέρει η επόμενη μέρα στην Κύπρο.

Η πλειοψηφία εμφανίζεται γενικότερα ανήσυχη για την πορεία της οικονομίας.

Μεγαλύτερο πρόβλημα το ρεύμα

Όσον αφορά το τι «καίει» περισσότερο την τσέπη των καταναλωτών, από τα αποτελέσματα της έρευνας, φαίνεται πως αυτό είναι το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος με ποσοστό 76%. Ακολουθούν με μικρή διαφορά μεταξύ τους καύσιμα και τρόφιμα. Όσον αφορά το κόστος για επιστροφή σε σχολείο και φροντιστήρια, αυτό προβληματίζει ποσοστό 13%.

Περαιτέρω, σχεδόν οι μισοί απάντησαν ότι αναγκάστηκαν λόγω της ακρίβειας να περιορίσουν τις βασικές τους ανάγκες. Αυτό υποστηρίζουν χαρακτηριστικά και 1 στις 2 γυναίκες.

Καλοκαίρι με διακοπές αλλά όχι για όλους

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα της έρευνας που καταδεικνύει ότι το φετινό καλοκαίρι πήγαν διακοπές μόνο οι μισοί. Μάλιστα από το 43% που κατάφερε να πάει διακοπές, οι μισοί αναγκάστηκαν να μειώσουν τις μέρες σε σχέση με την περσινή καλοκαιρινή περίοδο.

Το 60% όσον κατάφεραν να κάνουν διακοπές, επέλεξαν να μείνουν Κύπρο.

Ταυτότητα και Δημογραφικά στοιχεία της έρευνας

Η δημοσκόπηση της ANALYTICA MARKET RESEARCH έγινε για λογαριασμό της Cyprus Times με τη συμμετοχή 1006 ατόμων ηλικίας 18+ από όλη την Κύπρο, με τυχαία, στρωματοποιημένη δειγματοληψία. Διενεργήθηκε από 28 μέχρι 30 Αυγούστου μέσω διαδικτυακού ερωτηματολογίου. Οι σταθμίσεις έγιναν με βάση τη γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού και τελευταία απογραφή του 2021. Το στατιστικό σφάλμα είναι +/- 3,1% και το διάστημα βεβαιότητας ανέρχεται στο 95%.

Two Full-Width Rows Example
Ο πιο σύγχρονος και αξιόπιστος Όμιλος
Ενημέρωση Έρευνα Τεχνολογία Επικοινωνία

Copyright © 2022-2023 All rights reserved Powered by DigimaX Creative Studios