Καθαρή πρωτιά Αννίτας δείχνει δημοσκόπηση της CyprusTimes για τις εκλογές στον ΔΗΣΥ

  • 27/02/2023
  • analyticacy
  • 1 min read

Μεγάλη έρευνα της Analytica Market Research για τη Cyprus Times σχετικά με τις εκλογές στον ΔΗΣΥ για ανάδειξη νέου Προέδρου – Προβάδισμα Αννίτας σε όλα τα «μέτωπα» έδωσαν 944 συμμετέχοντες, μέλη του Δημοκρατικού Συναγερμού – Αναλυτικά τα ευρήματα

Ξεκάθαρη τάση υπέρ της Αννίτας Δημητρίου για την Προεδρία στον Δημοκρατικό Συναγερμό, καταδεικνύει δημοσκόπηση που διενήργησε η Analytica Market Έρευνα για λογαριασμό της Cyprus Times, μεταξύ μελών του κόμματος.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε την περίοδο 22 με 24 Φεβρουαρίου και σε αυτή συμμετείχαν 944 άτομα άνω των 18 ετών, που δήλωσαν μέλη του Δημοκρατικού Συναγερμού, μέσω τηλεφωνικού ερωτηματολογίου.

Στο ερώτημα Σε ποιο βαθμό σας ενδιαφέρουν οι εσωκομματικές εκλογές, οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν Πάρα Πολύ σε ποσοστό 46%, ενώ Καθόλου απάντησε το 19%.

Όσον αφορά την πρόθεση συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία της 11ης Μαρτίου, ποσοστό 63% απάντησε ότι σίγουρα θα συμμετέχει. Μάλλον θα συμμετέχει απάντησε το 21%, Μάλλον δε θα συμμετέχει απάντησε το 9%, ενώ ποσοστό 6% απάντησε ότι σίγουρα δε θα συμμετέχει.

Μπροστά η Αννίτα 

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα έδωσαν σημαντικό προβάδισμα στην Αννίτα Δημητρίου έναντι του έταιρου διεκδικητή Δημήτρη Δημητρίου, στην Έκτακτη Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση της 11ης Μαρτίου 2023.

Στο ερώτημα ποιον θα ψήφιζαν εάν οι εσωκομματικές εκλογές στον ΔΗΣΥ διεξάγονταν σήμερα, περισσότεροι από τους μισούς, απάντησαν την Αννίτα Δημητρίου.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Βουλής έλαβε ποσοστό 54,3%, ενώ ο Δημήτρης Δημητρίου έλαβε ποσοστό 13,2%. Την ίδια ώρα, σημαντικό ποσοστό, που ανέρχεται σε 28%, απάντησε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα πράξει την 11η Μαρτίου.

Από που αντλούν ψήφους Αννίτα-Δημήτρης

Αναλύοντας από που αντλούν τις ψήφους τους οι δύο υποψήφιοι, διαφαίνεται ξεκάθαρα η πρωτιά της Αννίτας Δημητρίου σε όλες τις επαρχίες. Τα υψηλότερα της ποσοστά καταγράφονται στην Αμμόχωστο και τη γενέτειρα της Λάρνακα.

Ο Δημήτρης Δημητρίου, υψηλότερα ποσοστά διατηρεί, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, στη Λευκωσία και χαμηλότερα στη Λάρνακα.

Όσον αφορά τον τρόπο που ψηφίζουν οι συμμετέχοντες ανάλογα με την ηλικία τους, η έρευνα καταγράφει προβάδισμα της Προέδρου της Βουλής σε όλες τις ομάδες. Μικρότερα ποσοστά καταγράφει ο Δημήτρης Δημητρίου στις ηλικιακές ομάδες 18-29 και 30-39 ετών.

Η κυρία Δημητρίου καταγράφει σημαντικό προβάδισμα, τόσο μεταξύ των αντρών, όσο και μεταξύ των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα.

 

Δημογραφικά στοιχεία της έρευνας

Two Full-Width Rows Example
Ο πιο σύγχρονος και αξιόπιστος Όμιλος
Ενημέρωση Έρευνα Τεχνολογία Επικοινωνία

Copyright © 2022-2023 All rights reserved Powered by DigimaX Creative Studios