Δημοσκόπηση Analytica: Μπροστά ο Δίπλαρος για αναπληρωτής, μάχη για αντιπροέδρους στον ΔΗΣΥ

  • 16/04/2023
  • analyticacy
  • 1 min read

Ενδιαφέροντα ευρήματα ενόψει της εκλογικής διαδικασίας που θα ολοκληρώσει την ανάδειξη νέας ηγεσίας στον ΔΗΣΥ κατέγραψε δημοσκόπηση της Analytica Market Research που διενεργήθηκε με τη συμμετοχή 812 ατόμων που δήλωσαν μέλη του κόμματος – Μπροστά ο Ευθύμιος Δίπλαρος για τη θέση του αναπληρωτή Προέδρου – Σκληρή μάχη για τις τρεις θέσεις αντιπροέδρων – Δείτε αναλυτικά τα ευρήματα

Καθαρή πρωτιά καταγράφει ο Ευθύμιος Δίπλαρος, εκ των τριών διεκδικητών για την θέση του αναπληρωτή Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού σε δημοσκόπηση που διενήργησε η Analytica Market Research, ενόψει της εσωκομματικής εκλογικής αναμέτρησης της 6ης Μαΐου.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε την περίοδο 5 με 10 Απριλίου 2023 και σε αυτή συμμετείχαν 812 άτομα, άνω των 18 ετών, που δήλωσαν μέλη του Δημοκρατικού Συναγερμού, μέσω τηλεφωνικού ερωτηματολογίου.

Στο ερώτημα Σε ποιο βαθμό σας ενδιαφέρουν οι εσωκομματικές εκλογές στον ΔΗΣΥ, οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν σε ποσοστό 36% Πάρα πολύ. Το 24% απάντησε Πολύ, το 12% Λίγο και το υπόλοιπο 28% απάντησε ότι δεν τον ενδιαφέρουν Καθόλου οι επερχόμενες εκλογές.

Στο ερώτημα, Πόσο σημαντική θεωρούν για το μέλλον του ΔΗΣΥ την εκλογική διαδικασία της 6ης Μαΐου από την οποία θα αναδειχθεί η ανώτατη ηγεσία της παράταξης πέραν της θέσης του Προέδρου που κατέλαβε πρόσφατα η Αννίτα Δημητρίου, οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν σε ποσοστό 38% Πάρα πολύ, 28% απάντησε Πολύ και το 27% απάντησε ότι δεν την θεωρούν Καθόλου σημαντική. Το 7% αξιολογεί την εσωκομματική εκλογική διαδικασία Λίγο σημαντική.

Καθαρά μπροστά ο Δίπλαρος 

Στην πρόθεση ψήφου για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, ποσοστό 31,2% από τους συμμετέχοντες, απάντησε ότι αν η εκλογική αναμέτρηση διεξαγόταν σήμερα θα ψήφιζε τον Ευθύμιο Δίπλαρο. Ο Μιχάλης Σοφοκλέους καταλαμβάνει ποσοστό 24,3% ενώ ο Σωτήρης Σαμψών είναι στην τρίτη θέση της προτίμησης των συμμετεχόντων με ποσοστό 12,3%.

28% απάντησε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα πράξει, ενώ το 4,2% απάντησε Δε Γνωρίζω/Δεν Απαντώ.

Μάχη για τους τρεις αντιπροέδρους

Την κούρσα για τις τρεις θέσεις αντιπροέδρων, οδηγεί η Σάβια Ορφανίδου με ποσοστό 26,9%, ενώ σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί η Φωτεινή Τσιρίδου με ποσοστό 26,5%. Ο Μάριος Πελεκάνος στην δημοσκόπηση της Analytica εξασφαλίζει ποσοστό 24% και η Ξένια Κωνσταντίνου ποσοστό 22,1%. Ποσοστό 17,2% εξασφαλίζει ο Γιώργος Κάρουλλας.

Ακολουθούν Ονησίφορος Ιορδάνους και Μιχάλης Μιχαήλ με ποσοστά κάτω του 5%.

Δημογραφικά στοιχεία της έρευνας

Two Full-Width Rows Example
Ο πιο σύγχρονος και αξιόπιστος Όμιλος
Ενημέρωση Έρευνα Τεχνολογία Επικοινωνία

Copyright © 2022-2023 All rights reserved Powered by DigimaX Creative Studios